En familiebedrift

Vi holder til i Arna ca. 2 mil utenfor Bergen sentrum. Far er ekte bergenser fra Sandviken og har gått i buekorps. Mor er født og oppvokst i Arna og det var kjærligheten som brakte oss til Arna. Daniel og Sindre kom til verden og hadde vi visst at vi skulle starte en «saftfabrikk» skulle vi gjerne fått flere barn 😊

Drømmen om å starte noe sammen ble en realitet i 2008 og har alltid hatt interesse for næringsmiddelbransjen. Sluttet i fast arbeid og satset sparepenger uten at vi hadde noen faste kunder. Magefølelsen var større enn forstanden, det brant i hjertet. Det har også vært drivkraften vår fremover.

Å møte mennesker når vi har smaksprøver i butikk og ellers, som kommer med gode tilbakemeldinger, gir oss inspirasjon til å stå på. Det skofter ikke på nye ideer og vi håper vi får realisert noen av dem fremover.

Å jobbe sammen som familie opplever vi som en glede og styrke i hverdagen. For oss er dette en livstil, men samtidig er vi flink til å skille arbeid og fritid. Her gjør vi det enkelt, Far er sjef og mor er fagforeningen.

Vår identitet

Vi ønsker å være annerledes i alt vi gjør. Våre produkter skal skille seg litt ut og på en måte skape identitet. Saft på dunker er blitt en «greie», den stygge andungen som blir til en «helt» når saften kommer i glasset. Bamsedrikken er noe for seg selv og signaliserer glede og skaper minner for livet. Når vi skulle lansere sukkerfri saft så ønsket vi at flasken skulle «skinne» i butikken. Som saften, skulle også flasken skille seg ut med rene linjer og skape en positiv opplevelse.
Vår historie

August 2008 startet eventyret for familien Osberg. Yngstemann i familien hadde fått seg et nytt sjekketriks, og no var det som å ha saft i vannkranen på kjøkkenet.

Drømmen om å starte familiebedrift ble endelig en realitet og mange kamper skulle kjempes som vi heldigvis ikke kjente til på forhånd. Men hjertet var med fra første stund, og magefølelsen var sterkere enn fornuften. Det første året reiste vi rundt i distriktet og banket på dørene hos butikksjefene og ble godt mottatt. Men innså fort at her må vi ha en samarbeidspartner slik at vi fikk tid til å produsere. Heldigvis så har vi funnet vår plass i markedet, med god hjelp fra Spesialgrossisten og ikke minst alle dere som trofast kjøper våre produkter.

Tidligere stod han far sjøl på, både seint og tidlig, og ble det ekstra hektisk, ble også resten av familien Osberg kalt inn til å hjelpe å tappe, etikettere, pakke og ekspedere. Året 2016 var da vi fikk Italienere på besøk, David og Simone. De var ikke lett å forstå, men de fikk installert nye maskiner og vi var nå klare til å sende bamsedrikken rundt til hele Norge. Året 2019 er også et merkeår for oss hvor vår eldste sønn Daniel var ferdig utdannet automasjonsingeniør og begynte på heltid.

Tradisjonsrike produkter

Den desiderte bestselgeren frem til nå har vært bringebærsaft på 4 literskanner. Smaken får de fleste voksne Bergensere til å lukke øynene og tenke tilbake til barndommen hvor vi aldri kunne få nok av den ekte gode gamle bergenske saften. Saften er en favoritt både blant store og små. Og som Willy og Grete så greit sier: «Hos oss er det smaken som er i fokus»

Ikke bare saften skaper nostalgi hos Bergenserne, også den gode gamle bamsedrikken som vi produserer. Bamsedrikk fås i fire smaker, og er like populær blant barn i dag, som den var på 70 og 80 tallet. En deilig leskedrikk som er tilpasset barns smak og i tillegg kan fryses som slush.

En ny æra

I tillegg til bamser og store kanner med saft begynte vi i 2011 å produsere Julegløgg som scorer meget høyt i smakssammenligninger med andre typer gløgg. Ved å tilsette naturlige smaker som kardemomme, kanel, nellik og appelsin får man frem en mild og god kryddersmak, med en god ettersmak.

Noe som var helt sikkert er at vi ikke kom utenom sukkerfri saft. Noe som ikke var helt enkelt for han far, som ikke likte sukkerfri saft. Derfor ønsket vi at smaken skulle være mest mulig lik originalen med sukker. Så endelig i 2019 begynte vi å produsere vår populære saft med bringebærsmak i sukkerfri utgave og som fikk en eventyrlig start. Vi har flere planer og følg med for nye overraskelser fra oss på Saftsuse.