Familien Osbergs Gløgg
Familien Osberg’s Gløgg er tilsatt naturlige smaker fra kardemomme, kanel, nellik og appelsin. Gløgg er mye mer enn bare en varm drikk, den er med å skape stemning og gode minner.
Vi mener vi har klart å få tydelig frem den gode kryddersmaken på en mild og god måte slik at en også sitter igjen med en god ettersmak.

Julestemning med gløgg
Tilberedning av gløgg
- Med vann: 1 del gløgg og 2 deler vann
- Med rødvin: 1 del gløgg og 2 deler rødvin
- Med sprit: 1 del gløgg og 2 deler vann, tilsett 2,5dl sprit pr liter vann
Lag din egen vri
Ha gjerne dette tilbehøret ved siden av slik at en kan selv putte dette i koppen.
Gløggens historie
Vi mener å ha klart å få frem den gode kryddersmaken hvor appelsinsmaken avrunder det hele. Har redusert sukkeret uten at det går utover smaksopplevelsen.
Gløgg ble først kalt «glødet vin». Selv om ordet gløgg er forholdsvis nytt og kommer av svenske ordet glödg, så har tradisjonen med varm krydret vin en lang forhistorie.
Gløgg har sitt utspring fra mulled wine (engelsk) og glühwein (tysk), en varm søt og krydret vin som også var populær så langt tilbake til middelalderen.
Franskmennene serverte gjerne varm Congac i tillegg til vin. Helt tilbake 400 år før Kristus, hos Grekerene, gikk den under navnet «Ypocras» eller «Hipocris» etter den greske legen Hippocrates.
I vår tid ble glühwein servert gjerne med mandler og rosiner, som var en svært populær drikk i Europa, og er det som vi i dag kjenner som gløgg. Det var først med industrialiseringen for 130 år siden at varm drikk med cognac og rødvin ble knyttet sammen med julen. Varm drikk passet godt sammen med den kalde vinteren.
Gløgg har alltid hatt et rykte for å kunne kurere sykdommer. Især er gløgg god medisin mot tungsinn i vintermørket. Varm vin med
helbredende krydderier og urter har været kjent blant annet i Danmark i nærmere 500 år. Julegløggen er cirka 100 år gammel.

Ingredienser Gløgg
Nettovolum: 800 ml
Blandingsforhold 1:2
Pr 100gr
Energi: | 234KJ/56kcal |
Fett: | 0,0 g |
Derav mettede fettsyrer | 0,0 g |
Karbohydrat: | 13,2 g |
Derav sukkerarter: | 13,2 g |
Protein: | 0,0 g |
Salt: | 0,0 g |
